pondělí 2. července 2007

Nedele 1.7.2007


Vcera vecer jsme vubec nemohly usnout, protoze nesla elektrina, tudiz ani ventilator.
Rano jsme uz v 7:30 byly sbalene a tuk tuk na nas cekal pred hotelem, aby nas zavezl na autobusove nadrazi. Znovu jsme nasedly do autobusu na Galle Road a jeli jsme smer Galle.
Galle je jedno z nejvetsich srilanskych mest, ale ani nevim, ze by tomu tak bylo, protoze jsme zakotvily v pevnosti Galle Fort, kde jsme si nasly ubytovani v 110 let starem dome, kde to vypada jak by se tady zastavil cas

Posledni host byl nekdy na zacatku cervna a taky to tam tak vypada.

Dopoledne jsme se prochazely po meste a malem dostaly upal nebo uzeh[nikdy nevim co je co] a odpoledne jsme si udelaly nadhernou prochazku podel pobrezi po hradbach pevnosti. Je tady nadherny majak, plaz pro mistni obyvatelstvo, zakouti pro zamilovane pary pod destnikem, vlny narazejici o velke skaly na mori u pobrezi a zapomenuta nakladni lod.



Pak jsme navstivily obchod se sperkami a pozdni odpoledne stravily v zakouti nadherne kavarny, kterou provozuje rodina jiz 8 generaci a pozorovaly zivot na ulici.

Kolem jezdily tuk tuky, chlapi na kolech, stare "brouky" ruznych barev a motorky. Starsi muzi sedeli pred svymi domy a diskutovali a zeny v saari se dohadovaly co budou varit k veceri.

Žádné komentáře: