sobota 21. července 2007

Pondělí 9.7.2007


Hned ráno jsme vyrazily na prohlídku továrny na čaj - Pedro Estate. Raději se nebudu zmiňovat o všech okolnostech dohadování její návštěvy s naším hotelem(nechápu proč majitel hotelu studoval hotel management v Japonsku, když to v něm nezanechalo žádné poznatky). Je pondělí, takže nebyl nasbíraný čaj, a tak továrna nefungovala, ale přesto jsme mohly nahlídnout do tajů výroby čaje. V neděli je totiž volno a čaj se nesbírá, pouze dopoledne se zpracovává sobotní čaj a v ponělí se sice už sbírá, ale nic nezpracovává.


Zajely jsme se podívat i na plantáž na ženy sbírající čaj. Čaj se sbírá 1-2 krát týdně a sbírají se jen horní 2-3 lístečky, talže ženy v průběhu týdne střídají různá pole.


Odpoledne jsme jely autobusem do Kandy a po cestě viděly mnoho vodopádů-srí lanka má opravdu všechno - moře, suché pláně, vodopády, hory...¨


V Kandy jsme hned vyrazily do budhistického chrámu, ve kterém je údajně uschován Budhův zub. Po prohlídce chrámu jsme zamíříly na představení tradičního tance z Kandy, kdy tanečníci mají na sobě různé ubory a někdy i tradiční obrovitánské dřevěné masky. Hudbu tvoří pouze zdatní bubeníci.

Žádné komentáře: