neděle 8. července 2007



Sobota 7.7.2007





Vstala jsem v 6 hodin rano, abych se podivala na ranni vyhled jeste bez mlhy, ale stejne byla mlha, tak jsem se zakuklila do spacaku[tady je v noci a rano poradna zima] a cekala na vychod slunce[ktere teda asi uz vyslo, ale bylo za jednou horou, tak jsem ho nevidela]. Kolem 7 hod. rano jsem vyrazila na vyhlidku a byl to moc hezky pohled vlastne na cele Haputale a okolni hory a plantaze s cajem.





Po snidani jsme sly na prochazku do klastera benediktinu[Adisham] a bylo to moc nadhernu. Po ceste jsme potkaly i mistni skolni vylet[ coz se pozna hned na prvni pohled, protze maji snehobile uniformy]. Melo to trvat jen asi hodinu tam a zpatky, ale nakonec to trvalo trosku dele, v Bawa GuestHouse jsme zaplatily a rychle uhanely na vlakove nadrazi tuk tukem. Zavory byly dole a nas tuk tukar si myslel, ze to uz je nas vlak a tak "zavora ne zavora" prejel a uplne jak na cilove rovince zaparkoval malem v kvetinaci u vchodu na nadrazi....nicmene to nas vlak nebyl...ten nas jel asi s 45 min zpozdenim. Na nadrazi to vypadalo jako by se cas zastavil pred 100 lety, kdy byla doba kolonialismu...dokonce tam stala londynska telefonni budka a dostali jsme predtistenou papirovou jizdenku[v Cechach to myslim taky jetse nekde je].





Vlak byl na pul nakladni a na pul osobni...aneb 2 cisterny a 2 vozy s pasazery. jeli jsme klikatou drahou na upati hor a vlak se porad tocil doprava a doleva. Bylo to opravdu jak vyhlidkova jizda. Sedeli tam s anmi nejaci kluci s bubinkami a hrali, nejaka pani krmila a kojila sve 6mesicni dite, bohata rodinka z Kolomba si udelala vylet do Elly a fotili se tam digitalem...no opravdova smesice lidi.


V Elle nas svezl taxik do hotelu kam jsme puvodne ani nechtely, ale byl moc hezky tak jsme nakonec usmlouvaly pokoj z 2000Rs na 8000Rs.


Po obede [16hod] jsme vyrazily tuk tukem na Rawana Falls - treti nejvetsi vodopad na Sri Lance[mistni se tam i koupali].


Byl tam jeden prodejce suvenyru, ktery mluvil i cesky a umel rick kolik co stoji a co prodava. Vecer jsme zakotvily v Dreamcafe. Dala jsem si smazene banany s medem a ananasovy juice. Bylo to tam moc hezky zarizene. Majitel restaurace nam rekl, ze mu to poradil jeho pritel z Anglie, kteremu zase on radil s rekonstrukci baraku v Elle. Vecer vypadla elektrina a cele mesto se ponorilo do tmy a s nim i my:]

Žádné komentáře: