neděle 8. července 2007



Patek 6.7.2007






Rano nam trochu komplikoval pohyb dest, ale pak uz to bylo v poradku. Hledaly jsme na autobusovem nadrazi autobus do Haputale a z pro me nepochopitelneho duvodu zastavka byla mimo nadrazi u nejakeho obchudku. Za par minut nam to jelo a vyrazily jsme dal do hor. Byla to nadherna cesta porad do kopce a kolem jen sama zelen a hlavne caj a ryze. Ke konci nam cestu zprijemnil i mistni zpevak nabozenskych pisni.


V Haputalejsme se ubytovaly v Bawa Guest House. Bawa znamena otec a muzu rict, ze jsme se tady citily jako u majitelu doma, protoze obed jsme meli u nich v obyvaku, pak nas deda vzal do sve dilny s drahokamy a ukazal nam vsechny sve poklady, certifukaty a mapy ruznych mist. on kupuje velke kameny z dolu a v nich najde drahokam a avybrousi ho. Zasvetil nas do ruznych druhu kamenu a ukazal i dopisy sveho odberatele z Nemecka. Uz dlouho jsem nepotkala cloveka, ktery by o necem vypravel s tak obrovitanskym nadsenim.


Po obede jsme se prosly na jedno vyhlidkove misto. Sedely jsme na vyhrate sluncem skale a pozorovaly zivot v udoli. Primo pod nami byla cajova plantaz. V Haputale je 40-50 tovaren s cajem, jedna byla dokonce zalozena Sirem Thomasem Liptonem.


Kolem 18 hod. se na Sri Lance uz stmiva, a tak jsem jen sedela na houpacce a odpocivala a po veceri jsme sly spat.

Žádné komentáře: