sobota 21. července 2007

Neděle 8.7.2007


Dneším cílem byl Little Adam´s Peak a dostat se do Nuwara Elya. V 6hod ráno jsme si daly sendviče s rajčetem a sýrema vyrazily jsme na ranní procházku tzv. pro pohodlne cestovatele, kteří nelezli na Adam´s Peak:), ale dle rad našich známých by Adam´s Peak v téo sezně stejně neměl smysl, protože je tam hustá mlha.


Cesta na vrcholek vedla skrz čajovou plantáž (a zase poznámka pro milovníky čaje - byly tam dokonce uprostřed i suché záchody). Cestou jsme potkaly i různé místní lidi nesoucí čerstvě nadojené mléko na trh. Velmi milým přkvapeník pro mě tady na Sri Lance je jak jsou místní lidé přátelští, ale v tom dobrém smyslu slova(ne jako v Indii, kde po good morning" následovala buďto žádost o peníze nebo nabídka nějakého ubytování nebo ukázání nějakého suvenýr shopu).
Na vrcholku byl výhled úplně na celé údolí, klikatou dálnici na úpatí hor, vodopád. Bylo příjemně, nebylo ještě moc horko, protože bylo ráno, ale jak jsme postupně sestupovaly dolů, tak bylo tepleji a tepleji.


Opoledne jsme jely do Nuwara Eliya...aneb nejvýše položené čajové plantáže na Srí Lance...bylo srandovní, jak najednou šichni srílančané měli čepice, svetry a bundy(no nám taky nebylo nejtepleji). Po ubytování jsme se šly projít do města..aneb jedno velké tržiště. U autobusového nádraží byla vtipně vyvěšena tabule škodlivých emisí...asi bych tomu nevěřila, že nic z toho nebylo překročeno.


V centru je taky druhé nejstarší golfové hřit na světě s 18 jamkami. Večer jsme zašly do místní indické restaurace a zavzpomínaly na chvíle strávené Indii...daly jsme si moc dobrou masala dosu.

Žádné komentáře: