pondělí 2. července 2007

Patek 29.6.2007

Budik jsem mela na sestou hodinu rano - jakoze se pujdu podivat na rybare jak vyjizdi na more lovit ryby, ale jen co jsem vylezla na balkon a skoro nic nevidela jsem sla spat. More bylo velmi rozbourene a palmy vlaly ze strany na stranu.
Spaly jsme asi do desiti, Klarka by klidne spala i dyl[no jo ta manazerka:]. Daly jsme si michana vajicka, toasty a cerstvy juice, sbalily a vyrazily na cestu do hikkaduwy pres Kolombo. Tuktukar nas dovezl primo k autobusu c.240 a za 13Kc jsme za hodinku a pul dorazily do Kolombave skvelem buse s klimatizaci. V Kolombu nam trosku trvalo nez jsme nasly ten spravny spoj - bus c.2:]
Nasedly jsme a postupne se v autobuse pred odjezdem vystridal kopec obchodniku. Nejprve prisel typek s dlouhymi svetlymi vlasy a prodaval nejake vlastenecke plakaty s mapou Sri Lanky, portrety vsech prezidentu, fotografiemi divu sveta apod. Rikaly jsme si, ze to snad nikdo nemuze koupit, ale obchodnici z Cech by si z nej mohli asi brat priklad, protoze v peti minutach kazdy druhy pasazer si prohlizel jakou ma Sri Lanka vlajku[jako by ji v zivote nevideli:]]
Dalsi typek prodaval jablka a nejlepsi byl jeden "namakanej" Srilancan s obarvenymi dlouhymi cernymi vlasy a brylemi, ktery prisel prodavat nejakou knizku a nejdrive mel prednes pro cely autobus[mimochodem v cechach byste se unudili k smrti nez autobus vyjede, ale tady je tolik rozptyleni, prodavacu apod...]. Aby zvysil duveryhodnost, tak vzdycky poposoupnul svoje bryle na nose a chytre koukal.
Jak jsme vyrazili tak postupne se autobus naplnoval az jsem si rikala, ze ted se uz tady nema sanci nikdo vzlezt...no a ono vzdycky se vesel.
Jeli jsme podel pobrezi a koukali na rozbourene monsunami more. Vlny byly opravdu divoke a sly na vsechny strany. Po trech hodinach jsme vystoupily v Hikkaduwe a vzaly si tuktuk do Harmony Guest House., ktery nam doporucili jedni holandane v Negombu.
Bylo to docela vtipne, protoze majitele "nebyli doma" a tak nejaky jejich kamarad nas ubytoval a ani jsme nemuseli smlouvat cenu. Dali jsme si rice&curry vegetable with ceshew nuts - nejlepsi co jsme prozatim meli. Pak jsme cely vecer sedely na plazi, pily kolu a cetly knizky. V okoli jsou jen jedini americti turiste [asi aiesecari], kteri si tady poradaji party. Popovidali jsme si s pritelem majitelu. Rekl nam, ze jeho ctyri bratri maji holky cizinky a tady ten majitel si vzal rakusanku apod. aneb jak se turismus zvrhne v celozivotni nadseni.
Zitra je uplnek a s nim spojena puja. Chceme alespon jeste jednu noc zustat tady, trosku chytnout bronz a odpocinout si. Dalsi zastavka bude Galle.

Žádné komentáře: